Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven

Introductie

De Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven (SOK) is één van de studiegroepen van het koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg. De SOK doet sinds 1977 onderzoek in de kalksteengroeven ("mergelgrotten") van Nederland en België, met incidenteel ook een uitstap naar andere landen.

De SOK is voor iedereen die graag wilt bijdragen aan het behalen van onderstaande doelstellingen:

  • het vergroten, onderhouden en uitdragen van kennis van de onderaardse mergelgroeven, in het bijzonder in Nederland en België.
  • Inzetten voor het behoud van het mergelgroeven en bijbehorende elementen (cultuur/natuur).

Een kerntaak is het promoten van onderzoek naar onderaardse kalksteengroeven in binnen- en buitenland, en de onderzoeksresultaten publiceren in de SOK-Mededelingen (ca. 2x per jaar) en het ledenblad SOK-Info (per 2 maanden).

Ook vinden er regelmatig excursies of cursussen plaats. 6x per jaar is een SOK-avond met o.a. lezingen in het Natuurhistorisch Museum Maastricht, (zie de agenda bovenaan het menu). Het programma wordt bekend gemaakt in de voorafgaande SOK-Info en op de facebookpagina.

Een SOK-avond is doorgaans opgebouwd uit mededelingen van het bestuur en de van Schaïkstichting, lezingen of (foto/video)voorstellingen, en een gezellige afsluiting in het museum café. Tevens is er gelegenheid voor korte mededelingen als nieuwtjes, vondsten of vragen.

Ook niet-leden zijn van harte welkom om kennis te komen maken! Zien we jou dus binnenkort ook?

Keel,landschap in geschoten gangen
1. Keel,landschap in geschoten gangen
SOK mededelingen
2. SOK mededelingen
Muurtekeningen
3. Muurtekeningen
Bestanden
Contactinformatie
Mail: ln.​lghnkos