Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Vissenstudiegroep

Introductie

De Vissenstudiegroep is één van de studiegroepen van het Natuurhistorisch Genootschap. De Vissenstudiegroep werd op 16 mei 1990 opgericht en is aangesloten bij RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland). De doelen van de studiegroep zijn het onderzoek van de verspreiding van soorten, bescherming van vissen en hun biotopen en educatie.

In de jaren ’90 van de vorige eeuw is er intensief gewerkt aan het in beeld brengen van de verspreiding van soorten in alle beken van Limburg. Dit resulteerde in een prachtig boekwerk ‘Vissen in Limburgse beken’. Na deze mijlpaal is de studiegroep doorgegaan met de organisatie van excursies en lezingen.

De excursies zijn voor iedereen toegankelijk. We bieden zo gelegenheid voor beginners om te leren van ervaren vissers, op het gebied van herkenning en vangsttechniek. Voor deelname aan een excursie zijn een waadpak en schepnet noodzakelijk. Heb je die nog niet, dan kan er materiaal geleend worden. Activiteiten worden aangekondigd op de websites van het NHGL en RAVON.

Roer
1. Roer
Vlootbeek
2. Vlootbeek
Baars (Perca fluviatilis)
3. Baars (Perca fluviatilis)
Komende activiteiten
Datum en tijd Onderwerp Lokatie
Geen items ...
Bestanden
Contactinformatie
Mail: ln.​lghnnessiv