Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie
 

Excursie Winterwandeling over de Pietersberg met bezoek aan de Jezuïetengrot"Juist in de winter valt het landschap beter op, zeker in het Jekerdal. Een wandeling door het Cannerbos, een hellingbos met in de winter haar mooie boomsilhouetten, langs het enige terrassenkasteel Château Neercanne met een prachtig uitzicht op de meanderende Jeker. In het Jekerdal vallen de Maretakken nu des te beter op en hangen als spookachtige bollen in de Populieren. In Kanne steken we de grens over. Aan de andere kant van het Jekerdal over de begroeide Observant met uitzicht op de Maas, een tocht over de Pietersberg, waar de vele planten in rust zijn en tot slot door het dal van de Jeker terug naar het Cannerbos. Ondergronds, in de Jezuïetengrot heerst een serene rust en onder onze voetstappen dwarrelt het mergelstof op. Hier vormden vleermuizen het enige gezelschap van de paters Jezuïeten die op hun vrij woensdagmiddag de grotten met vele fraaie wandtekeningen en beeldhouwwerken versierden. In een bijzondere sfeer zullen we na afloop nog een drankje nuttigen. Wie wil hier nu niet aan mee doen?
 
Leiding: Tineke de Jong (tel. 043-3521109 wmc.jong@hccnet.nl
 
Geef je zo snel mogelijk op i.v.m. de rondleiding in de Jezuïetengrot en de reservering voor de sfeervolle borrel.De (totale) kosten van 60 euro entree en 35 euro voor de borrel worden verdeeld over min. 15 tot max. 25 deelnemers. Vermeld bij de opgave aan Tineke waaraan je wilt deelnemen (excursie,  rondleiding Jezuïetengrot en/of borrel).
 
Vertrek: 9.30 uur NS-station Maastricht, oostelijke ingang Meerssenerweg 10.00 uur groot parkeerterrein vóór (niet bíj !) Château Neercanne (afslag Cannerweg tussen Maastricht en Kanne)."
Organisatie
Plantenstudiegroep
Vertrek
Achterzijde station Maastricht
Excursieleiding
Tineke de Jong
Tijd
Zaterdag 14 december 2002, van 9:30 tot ongeveer 17:00 uur