Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie

Lezing De Otter terug in Limburg

In Gelderland en Limburg wordt hard gewerkt aan de terugkeer van de Otter langs de rivieren. Dit in navolging van Overijssel en Friesland. In de afgelopen decennia is de waterkwaliteit van beken en rivieren immers fors verbeterd en is natuur in uiterwaarden en beekdalen hersteld. Met nog wat extra inspanningen kunnen op korte termijn langs de Rijntakken en de Maas nieuwe otterpopulaties tot ontwikkeling komen.
In Gelderland zijn de afgelopen jaren al een aantal uitzettingen geweest en ook duiken hier spontaan Otters op uit het Noorden.
De verwachting is dat ook in Limburg mooie kansen liggen voor de otter. ARK Natuurontwikkeling zal samen met de betrokken partners de aankomende jaren ook Otters in Limburg gaan uitzetten.
Voorbereidend hierop willen we al weten of er Otters zitten in Limburg maar ook willen we later de Otters in Limburg goed in de gaten gaan houden om te kijken hoe het met ze gaat.
Belangrijk hiervoor is dat mensen goed weten hoe je ottersporen herkent en hoe je dus de Otters in de gaten kan houden in de wilde natuur (monitoring).
Samen met de zoogdierenwerkgroep van het Natuurhistorisch Genootschap Limburg, organiseert ARK Natuurwikkeling daarom een workshop Otter monitoring.
Deze bestaat uit een avondlezing en uit een dag waar we in het veld actief op zoek gaan naar ottersporen in de Gelderse poort.
Organisatie
Zoogdierenstudiegroep
Plaats
het Groenhuis, Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond
Spreker(s)
Bram Houben
Contact
René Janssen
Tijd
Woensdag 11 januari 2017, van 20:00 tot ongeveer 22:30 uur
Toegang
Openbaar